Nytt intranät den 1 oktober

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Förstasidan på Tibro kommuns nya intranät vid lanseringen den 1 oktober 2024.

24 september 2024

Kommunnyheter, IT och kommunikation

​Den 1 oktober får Tibro kommun ett nytt rollbaserat intranät, Inredan. Det innebär att det är din anställning som styr vilka nyheter du har tillgång till. Du når intranätet via en ikon i Teams eller via webbläsare med adressen https://tibro.se/inredan på din dator, din telefon eller din surfplatta. Är du inloggad på din dator når du Inredan direkt, annars  får du logga in med ditt nätverksnamn och nätverkslösenord. Besök nya Inredan i oktober och följ med på en digital rundtur via nyheten "Välkommen till vårt nya intranät"!

Vi har länge sett ett behov av ett tillgängligt och modernt intranät som fungerar ihop med Teams, Office och andra delar av den digitala arbetsplatsen. Nu går projektet med att skapa ett nytt intranät mot sitt slut och vi närmar oss lansering. Det nya intranätet lanseras nästa tisdag!

Behovsstyrt innehåll

I intranätprojektet har vi haft fokus på att skapa ett användarvänligt intranät med en tydlig navigeringsstruktur, en bra sökfunktion och utökade möjligheter att styra information till enskilda målgrupper.

Det ska vara lätt att hitta det du söker oavsett om du har jobbat i kommunen i 15 år eller om du är helt ny i organisationen. 

Innehållet på det nya intranätet har skapats utifrån de önskemål som anställda och chefer lyfte fram i den behovsinventering som genomfördes 2023.

Nav för internkommunikationen

Vi vill att intranätet ska vara navet för Tibro kommuns internkommunikation och den främsta kanalen för kommunövergripande och förvaltningsövergripande kommunikation i kommunen. 

Här ska du kunna få en överblick av dina verktyg, länkar och aktuellt arbetsmaterial som du behöver ha tillgång till under din arbetsdag.

Informationssamlingar, nyheter, utbildningsportal och arbetsverktyg

Informationen på det nya intranätet är samlad i fyra avdelningar som du når via rubriklänkar i toppmenyn:

  • Stöd i arbetet
  • Min anställning
  • Förvaltningssidor
  • Chefsportalen

Du kan ta del av kommunövergripande och förvaltningsövergripande nyheter på intranätets startsida - och du kan även välja att lägga till nyheter där inom ett visst område som du är intresserad av.

På startsidan finns en särskild flik, driftsinformation, där du kan ta del av aktuell information om driftstörningar, systemuppdateringar med mera från IT-enheten i Skövde och från systemansvariga verksamheter här i Tibro.

På startsidan finns även en länk till vår nya utbildningsportal, där du kan se och anmäla dig till aktuella utbildningar och en lista med arbetsverktyg. Du kan själv välja vilka verktyg som du vill ha synliga i din verktygspanel på startsidan.

Sökbara dokumentbibliotek 

De styrande och vägledande dokumenten som du behöver i ditt arbete finns samlade i olika dokumentbibliotek:

  • Dokumentbiblioteket "Kommungemensamma dokument" finns tillgängligt i avdelningen Stöd i arbetet.
  • Respektive förvaltnings dokumentbibliotek når du via förvaltningssidorna.

Du kan söka dig fram till rätt dokument genom att välja dokumenttyp, dokumentägare, område och ämne i varje dokumentbibliotek. I de flesta fall hittar du också dokumentlistor och länkar till relevanta dokument på de olika faktasidorna på intranätet.

Informationsblad och digital rundvandring

I samband med lanseringen av intranätet har det tagits fram ett informationsblad som distribueras ut till alla medarbetare via kommunens chefer och via det nya intranätet. Där kan du läsa mer om hur det nya intranätet är uppbyggt. 

Du kan också få en vägledning i var du hittar olika typer av information och en inblick i de nya funktionerna som finns på det nya intranätet genom att titta på den filmade digitala rundvandringen, som finns tillgänglig i nyheten "Välkommen till ditt nya intranät".

Intranätsamarbete med Skövde

Tibros nya intranät är byggt i Skövde kommuns intranätplattform Omnia. Det innebär att det är Skövde kommun som ansvarar för drift och utveckling i samråd med Tibros kommunikatörer. 

Det är respektive verksamhet som ansvarar för innehållet på sina sidor. Viss information, till exempel IT- och löneinformation, delar vi med Skövde.

Fortsatt utveckling

Utvecklingen av nya Inredan kommer att fortsätta för att intranätet ska vara så användarvänligt som möjligt.

  • Under det första året kommer det att finnas en intranätgrupp i Tibro, som träffas varannan månad för att bedöma hur de olika delarna av intranätet fungerar och diskutera behovet av eventuella förändringar.
  • Tibro kommuns kommunikationsstrateg ingår i Skövde kommuns förvaltningsgrupp för intranät, för att kunna vara med och påverka den fortsatta utvecklingen av Inredan.

Är det något du vill ändra eller utveckla? Kontakta kommunikationsenheten i Tibro:

Kommunikationsstrateg Christina Froh, christina.froh@tibro.se
Kommunikationschef Lotta Skarenberg, charlotta.skarenberg@tibro.se