Baggebos Fritidsfriskusar vinnare av Kommunutmaningen 2022!

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Anställda Baggebo

20 maj 2022

Kommunnyheter, HR/Personal

Mellan den 28 mars - 8 maj har den hälsoinspirerande Kommunutmaningen aktiverat flertalet medarbetare i Tibro kommun till hälsosamma val i vardagen. Baggebos Fritidsfriskusar stod slutligen som vinnare av Kommunutmaningen 2022!

På bild från vänster: Sanna Jacobsson, Linda Blomqvist, Evy Kråklind, Mikaela Jacobsson och Frida Landelius.

"Be stronger than your excuses!". Det var Baggebos Fritidsfriskusars motto under hälsoutmaningen och var också troligtvis en av framgångsfaktorerna för laget som slutligen stod som vinnare av Kommunutmaningen i Tibro kommun 2022.

Representanter från kommunens hälsostrategiska arbetsgrupp uppvaktade under torsdagen vinnarna och överräckte segerpokalen.

Vad har ni haft för strategi för att hålla uppe engagemanget under alla 6 veckor?

- Vi har ständigt sett till att pusha och peppa varandra hela tiden. Vi har även haft en grupp på Messenger för att kunna stötta, peppa och inspirera varandra även utanför arbetstid. Exempelvis har skickade vi videohälsningar till varandra där vi hälsade ”god morgon” och gav varandra motivation till att fortsätta kämpa även under helgerna.
- Under arbetstid har vi försökt att få in motion och aktiviteter genom att exempelvis ha möten där vi promenerade istället. Hela laget har verkligen från dag ett gått ”all in” och det har nog hjälpt oss att hålla uppe vårt engagemang.

Vilken aktivitet har varit den ni utfört mest?

- Garanterat promenad, då det är även en väldigt naturlig del för oss alla i vardagen. Vi samlar många steg både i arbetet och på fritiden.

- Vi anser att det var väldigt bra att det finns stor variation på aktiviteter som man kunde genomföra i denna utmaning. Allt från promenad, yoga, trädgårdsarbete men även att säga hej och le till en kollega, att fokus var på just ordet hälsa. Det fanns något för alla och ger möjligheten att lägga sig på den nivå man vill.

Kommer ni ställa upp nästa år om ni har möjlighet?

- Självklart! Vi måste ju försvara vår titel!

Stort grattis säger vi igen till Baggebos Fritidsfriskusar som kammade hem vinsten för Tibro kommun i Kommunutmaningen 2022. Med det sagt vill vi även hylla alla deltagares fantastiska insats som under sex veckor har kämpat på med aktiviteter, samlat medaljer och peppat varandra till hälsosamma val i vardagen!

Över 243 000 aktivitetsminuter har registrerats av Tibros deltagare under utmaningen, vilket ger ett snitt på 50 minuters aktivitet per dag per person.

Varje deltagare har i snitt registrerat 279 aktiviteter. Favoritaktiviteterna var "Promenad", "Övrig fysisk aktivitet" och "Fysiskt trädgårdsarbete". När det gällde de hälsosamma valen blev det högst prioriterat att få frisk luft, ge bort leenden och ringa till vänner och familj.

Bra kämpat allesammans!