Skype blir Teams 31 juli

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

10 maj 2021

Skype har funnits en lång tid nu och nu har Microsoft bestämt att det är dags för alla att ta klivet till Teams istället. Efter 31 juli så kommer det inte gå att logga in i Skype eller skapa nya Skype möten.

Redan idag kan du se i din Skypeklient att du rekommenderas att börja använda Teams.

Har du ännu inte börjat använda Teams så är det dags att bekanta sig med verktyget nu. Du kan läsa mer om Teams i våra guider här:

Skype kan dock komma att finnas kvar lite längre i lokala versioner hos andra företag eller regioner, där Västra Götalands Regionen är ett känt exempel.

Vanliga frågor

Kan vi delta på Skypemöten som bokats efter 31:a juli?

Svaret är ja, bokade Skypemöten efter 31:a juli kommer fortfarande finnas kvar och man kan fortfarande gå med i dessa möten. För oss på Skövde kommun kommer det att bli så att via Teams går med i ett Skypemöte. Så när man klickar på "gå med i mötet" via Skypelänken så kommer mötet att automatiskt öppnas i Teams.

Kan jag chatta med någon på ett externt företag/leverantör/kommun som bara kör Skype?

Ja och nej, det är tyvärr så att när vi går över helt i Teams så kommer vi inte kunna starta en ny chatt med någon som bara använder Skype. Däremot om den andre parten som kör Skype initierar en chatt, så kommer vi kunna svara dem och ha en pågående chatt på det viset. . Man kan inte dela filer, GIF:ar eller något mer avancerat i en "Skypechatt" med någon, det är endast textmeddelanden som kommer funka mellan Skype -> Teams. För att dela filer och liknande får istället andra verktyg användas som t.ex. e-post.

Kommer jag kunna vara med på Skypemöten från externa företag/leverantörer/kommuner som inte kör Teams?

Ja, vi kommer kunna delta Skypemöten via Teams.

Kommer jag kunna boka Skypemöten?

Nej, när vi går över helt till Teams så kommer vi inte längre kunna boka Skypemöten. Alla möten kommer att vara Teamsmöten.