Posthanteringen i kommunen får ny rutin

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

22 januari 2021

Under många år har rutinen för posthanteringen inom kommunen sett likadan ut. Men nu är det dags för förändring. Från och med 1 februari gäller nya rutiner för dig som önskar få med försändelse via den utgående posten.

De delar som ändras i rutinen är framförallt att posthanteringen sker på förmiddagen istället för som tidigare, på eftermiddagen. Den som lämnat extern post för utdelning nästa dag måste alltså göra detta före kl 11.30.

  • Alla förvaltningar/enheter kan lämna utgående post till postsorteringsrummet innan 11.30 för frankering och hämtning av PostNord samma dag.
  • Den som har akut utgående post efter 11.30, alltså post som inte kan vänta till nästkommande vardag, ringer receptionen på 181 01 för att resonera om alternativ.
  • Budbilsturen, ibland kallad postturen, utförs från och med 2 februari på förmiddagar. Budbilen utgår från kommunhuset och trafikerar kultur- och fritidskansliet, Nyboskolan, Baggeboskolan och Häggetorpsskolan tisdagar och torsdagar med start kl 8.30.
  • Finns behov av hämtning av försändelser på andra adresser än nämnda fyra inom Tibro tätort tar du kontakt med kontorsvaktmästaren på 182 63 för att diskutera om en lösning.  
  • Planerade större utskick meddelas kontorsvaktmästaren i god tid.  

Det förekommer att internpost till kommunhuset skickas i vanliga kuvert. Det får ibland till följd att kuverten frankeras och hämtas av PostNord. Internkuvert till kommunhuset skickas i särskilda internkuvert.

Verksamheter får gärna ta med post för frankering till kommunhuset. En lösning är också att frankera själv och posta i närmaste brevlåda.

Pakethantering sker via DHL:s hemsida där kommunen har konto med uppgifter om fakturering. Ring gärna receptionen för att resonera kring alternativ. 

Läs mer om kommunens posthantering.