Marjo Koivumaa blir ny socialchef

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Tibros nya socialchef Marjo Koivumaa

8 december 2021

Kommunnyheter, Socialförvaltningen

Marjo Koivumaa blir ny socialchef i Tibro. Hon har arbetat som socialchef i flera mindre kommuner och har över 20 års erfarenhet som chef inom socialtjänsten. Hon väntas tillträda sin tjänst någon gång i mars nästa år.

Jag trivs i rollen som socialchef och kände att beskrivningen av uppdraget i Tibro skulle passa mig, säger hon.

Marjo Koivumaa är 57 år och har sina rötter i Kolari i finska Tornedalen och i Sandviken, dit hon flyttade med sina föräldrar i slutet av 1960-talet.

Lämnar Degerfors för Tibro

Marjo Koivumaa började arbeta med myndighetsutövning som socialsekreterare 1987 och fick sitt första chefsuppdrag inom individ- och familjeomsorgen i Hallsbergs kommun 2000. De senaste elva åren har hon arbetat som socialchef i kommunerna Norberg, Överkalix, Haparanda och Degerfors.

I början av nästa år lämnar hon värmländska Degerfors, dit hon veckopendlat från Axvall under 1 ½ års tid, för att bli socialchef i Tibro.

Jag är tilltalad av att Tibro kommun vill arbeta aktivt med tillitsbaserat ledarskap och drivs av möjligheten att kunna vara med och påverka utvecklingen inom både vård- och omsorgsverksamheten och äldrevården i kommunen, framhåller Marjo.

Värnar om dialog och målstyrning

Marjo Koivumaa beskriver sig själv som en strukturerad och målmedveten ledare som värnar om att ha en levande dialog med både medarbetare, politiker och fackliga representanter.

Det är viktigt att arbeta med de politiska målen som grund och se till att alla som arbetar i verksamheten drar åt samma håll. Dessutom behöver vi hela tiden sträva efter att ge människorna som vi arbetar med ett likvärdigt stöd och arbeta aktivt med arbetsmiljöfrågor. När medarbetare mår bra så kan de också ge bra vård och stöd, betonar hon.

Tror på kraften i teamarbete och samverkan

Teamarbete och samarbete är också något som ligger Marjo Koivumaa varmt om hjärtat. Hon har ett stort yrkesmässigt nätverk och har även suttit med i en expertgrupp som arbetat med kunskapsutveckling inom SKR, Sveriges Kommuner och Regioner.

Jag vill kunna vara med och påverka utvecklingen och gillar teamarbete i alla dess former. Jag tror på människors inneboende kraft och vill vara med och göra skillnad, för barn, unga, äldre och människor med funktionsnedsättning. Jag är övertygad om att det görs bäst i dialog och samverkan, framhåller Marjo.

Marjo svarar väl upp mot de förväntningar som vi har på en ny socialchef. Hennes syn på utveckling och ledarskap ligger väl i linje med hur vi arbetar i Tibro, fastslår kommunchefen Kristina Lundgren.