Glimtar från året som gick

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

10 december 2020

Kommunnyheter

2020 är snart slut. Ett år som i mångt och mycket har präglats av den pågående pandemin. Men vad hände egentligen under året? Här presenteras ett axplock av årets viktigaste händelser.

Pandemin präglade Tibro kommun 2020. Men det hände en hel del annat också.

Chalmersstudenter besökte Tibro och bidrog med idéer. Arbetet med översiktsplanen drog igång på allvar. Arkitekter imponerades av stationsområdets möjligheter.

Smulebergsskolan stängde för gott i juni. Under sol och regn från konfetti gick eleverna på sommarlov. Och i augusti invigdes Baggeboskolan när elever och politiker knöt band.

Digital kultur

Eva Johansson från Tibrorevyn blev årets kulturstipendiat.

Kultursamordnaren Towe Lindblom delade ut konstböcker i skolorna. Och biblioteket började sända sagostunder och boktips på film.

Ny rondell och coronasäkrade evenemang

Fågelviksleden fick en ny rondell och en rörbro. Det var andra rondellen på ett år. Båda rondellbyggena höll tidtabellerna exemplariskt.

Ljusvandringen blev till en coronasäkrad ljusvecka och Möbeldagarna blev till en möbelvecka med digitala föreläsningar och helgöppet med många besökare utspridda bland företagen.

Köpmännen har uppmärksammats av Tillväxt Tibro, som arbetar för att göra tillvaron bättre för handeln.

Klätterstenar, parkeringsrutor och årets boendechef

Ånaplan fick klätterstenar efter ett initiativ från Annelie Magnusson på ICA.

Allétorget asfalterades och fick äntligen tydliga parkeringsrutor.

Lena Johansson på Bonargården blev äntligen årets boendechef. Ett trevligt kvitto på att äldreomsorgen i Tibro håller hög klass.

Digitala möten och stängda träffpunkter

Våra möten inom kommunen blev digitala. Kommunen provade att direktsända ett soffprogram om pandemin och näringslivsfrågor.

Träffpunkt Solsidan skulle slagit upp dörrarna i mars, men öppningen fick skjutas fram på grund av stor smittspridning. Den var öppen i oktober, men fick stängas igen i november.

Sporthallen fick en ny entré och ett uppfräschat café i oktober. Den mötesplatsen kunde vara öppen under några helger, tills pandemin slog till igen. 

Covid-19-smitta och ny Tibrovision

Sen var det ju det där med coronaviruset. Eländesviruset har påverkat kommunen från mars och framåt. I spåren av viruset har många verksamheter stängts, många projekt skjutits upp. Tråkigt, men nödvändigt.

2020 var året då Tibro kommun fick en ny vision. När beslutet klubbades i fullmäktige stod alla partier bakom. Med visionen följer också nya mål som kommunen ska jobba för att nå. Mål som vi hoppas kunna arbeta med med full kraft under 2021.

Pandemin fortsätter, men vi ser fram emot ett nytt år med nya satsningar – och på sikt också en mer normal vardag. God Jul och Gott Nytt År!