Ledningsgrupp diskuterade sponsring

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

16 maj 2019

Kommunnyheter

Policy för sponsring stod på dagordningen när ledningsgruppen möttes 15 maj. Ambitionen är att riktlinjer ska kunnas fastställas politiskt under andra halvåret i år.

Det är kultur- och fritidschefen Peter Doverholt som har uppdraget att ta fram ett förslag till policy för sponsring. Något ställningstagande gjordes inte på ledningsgruppens möte 15 maj. Senare i år återkommer frågan till ledningsgruppen när Peter fångat in fler synpunkter.

Ett annat styrdokument som diskuterades av riktlinjer för rekrytering. Mötesdeltagarna var överens om vikten av riktlinjer, inte minst med tanke på att en rekrytering av en stor investering för kommunen och en misslyckad rekrytering kan bli kostsam. Riktlinjerna kommer att diskuteras även på Ledarforum 25 september.

Lönespecifikationen på papper kommer (äntligen) att ersättas elektroniskt. Information om hur du kan se din elektroniska lönespec går ut till chefer, som informerar på APT.

Vilka regler som ska gälla vid lokalförändringar har diskuterats länge i ledningsgruppen. Inom de närmaste veckorna kommer reglerna att vara klara. Reglerna ger svar på vad som sker ekonomiskt när en verksamhet går ur en lokal, d.v.s. vem det är som betalar och hur länge.

Hälsostrategiska arbetsgruppen gästade ledningsgruppen där ledamöterna fick ge sina synpunkter och idéer på det fortsatta hälsoarbetet. 

Nästa ledningsgrupp sker 29 maj.