Kommunen inför E-lönespecifikation

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

29 maj 2019

HR/Personal

Från löneutbetalningen 27 augusti 2019 kommer alla medarbetare och arvodister i Tibro kommun få sitt lönebesked elektroniskt  (e-lönebesked), Läs mer om förändringen här.

Nu får du inga fler lönespecifikationer med posten/på papper

Som ett led i kommunens miljöarbete tas nu ytterligare ett steg. Du som medarbetare och arvodist kommer nu att få ditt lönebesked i elektronisk form, ett e-lönebesked. Det finns många fördelar med e-lönebesked. Tillsammans bidrar vi till en bättre miljö genom minskad pappersförbrukning och färre transporter. Det är också ett led i kommunens strävan om att sänka kostnader och att hantera information på ett mer modernt och effektivt sätt. Du som anställd får alla dina lönebesked samlade på samma ställe.

Från löneutbetalningen 27 augusti 2019 kommer elektroniskt lönebesked, e-lönebesked, att vara huvudalternativet för alla som får lön/arvode från Tibro kommun.

Fördelar

  •  E-löebeskeden sparas i 18 måader.
  •  Du får e-lönebeskedet minst en dag tidigare än pappersbeskedet.
  •  E-lönebeskedet är tillgängligt via internet var du än befinner dig.

Oavsett vilken bank du får din lön insatt på, får du i ditt e-lönebesked via en särskild webbplats, www.swedbank.se/edokument. För att titta på ditt e-lönebesked loggar du in med din e-legitimation från BankID (på fil eller USB), Mobilt BankID eller från Telia. Användande av e-legitimation gör att vi har en hög säkerhet. Det är bara innehavaren av e-legitimationen som kommer åt det elektroniska lönebeskedet. Mer information om detta hittar du på ovanstående webbadress.

Du som är kund i Swedbank, Sparbank eller Nordea

Vid den första löneutbetalningen med e-lönebesked, 2019-08-27, kommer alla e-lönebesked att finnas på sidan www.swedbank.se/edokument. Efter den utbetalningen kan du som är kund i Swedbank, Sparbank eller Nordea och som önskar få ditt e-lönebesked till internetbanken, göra anmälan i din internetbank om att få e-lönebeskedet dit istället. Anmälan bör göras före den 15:e i månaden för att e-lönebeskedet ska börja fungera innevarande månad.

I de fall du har frågor angående e-lönebesked kan du kontakta HR-enheten via kommunens växel på tel. 0504-180 00, eller via e-post:TIFNHRenheten@tibro.se