Digitalisering på ledningsmöte

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

13 juni 2019

Kommunnyheter

Läget när det gäller digitalisering stod på ledningsgruppens dagordning 12 juni. Pähr Nyström, som är ansvarig för digitaliseringsrådet i kommunen, menar att Tibro kommun står väl rustad, men att det krävs styrdokument och att kommunen strävar efter att tänka digitalisering först.

Digitaliseringsrådet består av representanter från våra fem förvaltningar med Pähr Nyström som samordnare och rapporteringsansvarig i ledningsgruppen. 1 juli övertas ansvaret av Per Hallén och innan det sker är Pährs avsikt att leverera en grund för hur digitaliseringsarbetet ska fortsätta i kommunen.

Ledningsgruppen fick på första halvårets sista möte veta att kommunen får godkänt utifrån de delar som utförts i eBlomlådan, som är SKL:s verktyg till självskattning av var vi står i digitaliseringen.

Andra punkter på det fyra timmar långa ledningsmötet var Översiktsplan 2021. Stadsarkitekten Leif Ahnland beskrev läget där samråd planeras under juni-september nästa år och beslut i kommunfullmäktige maj eller juni 2021. Budgeten för arbetet med en ny översiktsplan är tre miljoner kr.

Nästa introduktionsdag för nyanställda är 7 okt. Personalomsättningen har ökat de senaste åren och det har medfört att alla inte fått plats på introduktionsdagarna. Senast inbjöds endast tillsvidareanställda. De som arbetar med introduktionsdagarna funderar på hur fler ska kunna bjudas in i fortsättningen.

HR-enheten jobbar mycket med utbildningar och på programmet står bland annat en omfattande ledarskapsutbildning i samarbete med Falköpings kommun. I samband med nästa ledningsgruppsmöte 21 aug ska en inventering av behovet genomföras. 22-23 okt planeras de inledande utbildningsdagarna. Utbildningsdag 8 är tänkt att genomföras i juni 2020. Andra utbildningar: Lön- och verksamhetsutveckling, Samverkan och MBL, Rehab, Arbetsmiljö, Medarbetarsamtal, Svåra samtal och HR-frågor för ledare.

14-15 nov planerar ekonomienheten Ekonomidagarna med tre pass. Den som är intresserad bokar sig för ett av passen!