Bilpool på ledningsgruppsmöte

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

9 januari 2019

Kommunnyheter

Bilpool var en av punkterna på dagordningen när ledningsgruppen möttes för första gången 2019.

Det är två medarbetare på kommunledningskontoret som utreder en eventuell bilpool inom Tibro kommun. Ledningsgruppen gav utredarna i uppdrag att fortsätta utredningen. Kommunen har idag 89 bilar, minibussar och minilastbilar. Det är många fordon, kanske för många. Hälften leasas, hälften ägs av kommunens fem förvaltningar. Det är endast ett fåtal bilar som är bokningsbara. Utredningen ska visa om bilarna kan bli färre, utnyttjas mer effektivt. Avsikten är att en bilpool ser dagens ljus 1 januari 2020.

Ledningsgruppen beslutade att de fordon, som saknar automatiska körjournaler, ska förses med pappersjournaler i avvaktan på annan lösning. Den som kör en kommunal bil måste nämligen notera detta i bilens körjournal.

Krisövningar var en annan punkt på ledningsgruppsmötet. Säkerhetssamordnaren Ola Andersson planerar för ett antal övningar under 2019, troligen kommer ett förslag på mindre och enklare krisövningar, s.k. mikroövningar, som kan praktiseras på t.ex. arbetsplatsträffar.

Under februari kommer malmöföretaget Noxab att montera och driftsätta stora digitala infartstavlor både norr och söder om Tibro längs väg 49. Ett förslag till riktlinjer för användningen av infartstavlorna kommer att hanteras politiskt av kommunstyrelsens arbetsutskott i slutet av januari. På tavlorna kommer i första hand allmänintressant information att publiceras, t.ex. stora evenemang och emellanåt även samhällsinformation.