Föreläsning med Navid Modiri

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

21 mars 2019, Kl. 18:30–19:30

Park, Hjo

Alla vill ha mångfald men ingen vill dö. Det är namnet på den föreläsning med samtalsaktivisten Navid Modiri som arrangeras för allmänheten på Park i Hjo den 21 mars. En föreläsning som utmanar oss att våga förändra normer och strukturer för att kunna dra nytta av styrkan med olikheter i en globaliserad värld.

Samtalsaktivisten, integratören och föreläsaren Navid Modiri samlar in frågor från vanliga människor som anonymt får undra sånt de är rädda för att fråga på andra håll, på sociala medier eller bland vänner av rädsla för att bli kallade rasister eller okunniga. I samma tradition som Fredrik Lindströms ”Värsta Språket” eller Lotta Lundgrens ”Historieätarna” tar han sig an ett av vår tids största utmaningar med mänsklig värme, humor och nyfikenhet istället för politisk korrekthet, tömmande och polarisering.

Viktigt att våga ifrågasätta och utmana normer och värderingar

Genom möten och intervjuer med experter, pedagogiska forskare och ämnesexperter samt människor med egna erfarenheter av flykt och rasism, samlar Navid Modiri på sig ett ovärderligt underlag, som bidrar till att vi kan börja se olikheter som en tillgång och våga ifrågasätta och förändra normer och strukturer som motverkar mångfald, kompetensförsörjning och interkulturell förståelse.

Det är med dessa erfarenheter som grund som Navid vill få oss att börja tänka mångfald i ett bredare perspektiv och våga jobba med våra egna normer och värderingar - och inse att det är besvärligt.  Föreläsningen ”Alla vill ha mångfald men ingen vill dö” utmanar, bråkar och går in på djupet. En kärnfråga i Navids föreläsning är: "Är du beredd att ta nästa steg i tänket kring mångfald?"

Biljetter finns att hämta kostnadsfritt  i Hjo, Tibro och Karlsborgs kommunreceptioner och bibliotek.