Lediga jobb och praktik

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Tibro är en kommun med cirka 11 000 invånare som ligger i Västra Götalandsregionen, mellan Vänern och Vättern. Här finns en unik kompetens om möbler, inredning och logistik och ett ovanligt rikt föreningsliv med många framstående idrottare. 

Tibro erbjuder sina invånare en mycket uppskattad kommunal service och bland de lägsta levnadskostnaderna i landet. I Tibro har kommunen och närings- och föreningslivet en gemensam vision. Tillsammans vill vi skapa miljöer som sticker ut!

Tibro kommun ansvarar för barnomsorg, utbildning, äldre- och handikappomsorg men även för samhällsplanering, teknisk service, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid i Tibro.  

När du söker jobb hos Tibro kommun

När du söker jobb hos Tibro kommun använder du en elektronisk blankett genom offentliga jobb som vi samarbetar med. Du når blanketten när du klickar på länken till respektive jobb här nedanför. Vi använder denna blankett för att få en bra och rättvis bedömning av ansökningar som har kommit in. Ansökningar som skickas in på annat sätt behandlas inte.

Din ansökan med meritförteckning hanteras enbart av Tibro kommuns ansvariga för respektive tjänst. Allt i enlighet med de bestämmelser som finns i Personuppgiftslagen, PUL, givetvis efter ditt godkännande. 

Vikariat inom socialtjänsten

Socialtjänsten söker nya medarbetare inom vård och omsorg samt individ- och familjeomsorg. Klicka på länken nedan om du är intresserad av vikariat inom vård och omsorg:

Vikariat inom förskolan och skolan

De finns alltid behov av personer som med kort varsel kan och vill vikariera inom förskolan och skolan. Om du vill anmäla dig som vikarie till någon av våra verksamheter kontaktar du någon av nedanstående personer.

För att bli anställd inom Barn- och utbildningsförvaltningen är det viktigt att du har goda kunskaper i det svenska språket. Inför anställning krävs ett utdrag ur polisens brotts-och misstankeregister. 

Förskola och grundskola f-5

Om du vill arbeta som vikarie inom förskolan eller grundskolan årskurs f – 5 är du välkommen att kontakta Gunilla Knutas på 0504-18224 eller via e-post gunilla.knutas@tibro.se

Grundskola 6-9

Om du vill arbeta som vikarie inom grundskolan årskurs 6-9 är du välkommen att kontakta Annelie Sjölin på 0504-18170 eller via e-post annelie.sjolin@tibro.se 

Gymnasiet, Vuxenutbildning och SFI

Om du vill arbeta om vikarie inom gymnasiet, vuxenutbildning och SFI är du välkommen att kontakta Marina Karlsson på 0504-18220 eller via e-post marina.karlsson@tibro.se 

Praktik

Alla praktikplatser inom kommunens verksamheter samordnas genom kommunens arbetsmarknadsenhet. Undantaget är utbildningsanordnare med etablerade samarbeten med företrädelsevis skola, vård och omsorg. Du som är intresserad av praktik får gärna ta kontakt med ansvarig chef på den specifika arbetsplatsen men arbetsmarknadsenheten ska därefter alltid involveras för att säkerställa att försäkringar gäller och att facket gett sitt godkännande.

HR -konsult

Vill du vara med och jobba i vårt HR-team?
I Tibro kommun finns en stark känsla av samarbete och närhet som också genomsyras i HR-arbetet. Som HR-konsult i Tibro kommun ingår du i ett team med tre HR-konsulter och personalchef. Enhetens uppdrag spänner över hela HR-området såsom arbetsrätt, arbetsmiljö, hälsofrämjande arbetet, lönebildning, ledarskap- och medarbetarskap, jämställdhet och mångfald, kompetensförsörjning mm.

Tibro är en västsvensk kommun med 11 000 invånare som präglas av engagemang och samverkan. Här finns ett brett näringsliv med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik och ett rikt föreningsliv med många framstående idrottare. Tibro kommun jobbar målmedvetet med utveckling och erbjuder sina invånare en mycket uppskattad kommunal service.

Tibro kommun har en gemensam vision med förenings- och näringslivet och en gemensam värdegrund som bygger på ledorden omtanke, självtillit, samverkan och handlingskraft. I Tibro tror vi på kraften i att arbeta tillsammans och vill skapa miljöer som sticker ut.

Arbetsuppgifter

Som HR-konsult i Tibro kommun arbetar du aktivt utifrån ett helhetsperspektiv och utifrån Tibro kommuns värdegrund och vision.

I det konsultativa uppdraget är du ett tydligt kvalificerat ledningsstöd i HR-frågor där du bidrar till att ge förutsättningar för kommunens chefer att utöva ett tryggt ledarskap med hög grad av självtillit.

Rollen innebär att vara ett operativt och strategiskt konsultativt expertstöd till kommunens chefer. Du bidrar till att skapa kommungemensamma arbetssätt, processer och rutiner och är därmed en viktig policybärare och ledningens förlängda arm.

Tjänsten är placerad på Kommunledningskontoret och du är ett konsultativt stöd i personal- och HR-frågor gentemot Samhällsbyggnadsförvaltningen, Kultur- och Fritidsförvaltningen samt Kommunledningskontoret.

I dina arbetsuppgifter ingår att vara ansvarig för kvalitetsutveckling av kommunens arbetsmiljöarbete och det hälsofrämjande arbetet. I det hälsofrämjande arbetet leder du kommunens hälsostrategiska arbetsgrupp med representanter från samtliga förvaltningar i kommunen. I uppdraget ingår att kontinuerligt utbilda och utveckla verksamheternas hälsoinspiratörer.

Du har också ett övergripande samordningsansvar för rehabiliteringsarbetet i kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom HR-området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har jobbat några år med kvalificerat personalarbete, gärna inom offentlig verksamhet.

Arbetet innebär ett konsultativt förhållningssätt och för att skapa förtroende och tydlighet i ditt uppdrag är det viktigt att du känner dig bekväm och engagerad i rollen som arbetsgivarföreträdare.

Vi ser gärna att du har följande erfarenhet:
• arbetsmiljöarbete och det hälsofrämjande arbetet
• planera och genomföra utbildningar
• leda och implementera processer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Löneform
Månadslön
Tillträdesdatum
2019-04-01
Tillträde
eller enligt överenskommelse.
Ansök senast
2019-01-27
Referensnr
A729762 - Kopia
Antal platser
1

Övrigt

Tibro kommun har valt rekryteringsväg och tackar vänligt men bestämt nej till försäljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av

Ulrika Wennerkull
Personalchef
0504-18123

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
0504-180 00

Ansök senast: 2019-01-27 Till ansökan