Lediga jobb och praktik

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Tibro är en kommun med cirka 11 000 invånare som ligger i Västra Götalandsregionen, mellan Vänern och Vättern. Här finns en unik kompetens om möbler, inredning och logistik och ett ovanligt rikt föreningsliv med många framstående idrottare. 

Tibro erbjuder sina invånare en mycket uppskattad kommunal service och bland de lägsta levnadskostnaderna i landet. I Tibro har kommunen och närings- och föreningslivet en gemensam vision. Tillsammans vill vi skapa miljöer som sticker ut!

Tibro kommun ansvarar för barnomsorg, utbildning, äldre- och handikappomsorg men även för samhällsplanering, teknisk service, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid i Tibro.  

När du söker jobb hos Tibro kommun

När du söker jobb hos Tibro kommun använder du en elektronisk blankett genom offentliga jobb som vi samarbetar med. Du når blanketten när du klickar på länken till respektive jobb här nedanför. Vi använder denna blankett för att få en bra och rättvis bedömning av ansökningar som har kommit in. Ansökningar som skickas in på annat sätt behandlas inte.

Din ansökan med meritförteckning hanteras enbart av Tibro kommuns ansvariga för respektive tjänst. Allt i enlighet med de bestämmelser som finns i Personuppgiftslagen, PUL, givetvis efter ditt godkännande. 

Vikariat inom socialtjänsten

Socialtjänsten söker nya medarbetare inom vård och omsorg samt individ- och familjeomsorg. Klicka på länken nedan om du är intresserad av vikariat inom vård och omsorg:

Vikariat inom förskolan och skolan

De finns alltid behov av personer som med kort varsel kan och vill vikariera inom förskolan och skolan. Om du vill anmäla dig som vikarie till någon av våra verksamheter kontaktar du någon av nedanstående personer.

För att bli anställd inom Barn- och utbildningsförvaltningen är det viktigt att du har goda kunskaper i det svenska språket. Inför anställning krävs ett utdrag ur polisens brotts-och misstankeregister. 

Förskola och grundskola f-5

Om du vill arbeta som vikarie inom förskolan eller grundskolan årskurs f – 5 är du välkommen att kontakta Gunilla Knutas på 0504-18224 eller via e-post gunilla.knutas@tibro.se

Grundskola 6-9

Om du vill arbeta som vikarie inom grundskolan årskurs 6-9 är du välkommen att kontakta Annelie Sjölin på 0504-18170 eller via e-post annelie.sjolin@tibro.se 

Gymnasiet, Vuxenutbildning och SFI

Om du vill arbeta om vikarie inom gymnasiet, vuxenutbildning och SFI är du välkommen att kontakta Marina Karlsson på 0504-18220 eller via e-post marina.karlsson@tibro.se 

Praktik

Alla praktikplatser inom kommunens verksamheter samordnas genom kommunens arbetsmarknadsenhet. Undantaget är utbildningsanordnare med etablerade samarbeten med företrädelsevis skola, vård och omsorg. Du som är intresserad av praktik får gärna ta kontakt med ansvarig chef på den specifika arbetsplatsen men arbetsmarknadsenheten ska därefter alltid involveras för att säkerställa att försäkringar gäller och att facket gett sitt godkännande.

Stödpedagog

Är du en drivande kraft och har ett brinnande engagemang för att skapa goda förutsättningar i vardagen för personer med funktionsnedsättning? Då ska du söka tjänsten som stödpedagog i Tibro kommun!

Tibro är en västsvensk kommun med 11 000 invånare som präglas av engagemang och samverkan. Här finns ett brett näringsliv med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik och ett rikt föreningsliv med många framstående idrottare. Tibro kommun jobbar målmedvetet med utveckling och erbjuder sina invånare en mycket uppskattad kommunal service.

Tibro kommun har en gemensam vision med förenings- och näringslivet och en gemensam värdegrund som bygger på ledorden omtanke, självtillit, samverkan och handlingskraft. I Tibro tror vi på kraften i att arbeta tillsammans och vill skapa miljöer som sticker ut.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på gruppbostaden Tiljan. Boendet har nio lägenheter för individer med en långvarig psykisk funktionsnedsättning. Hos oss blir du en av sex medarbetare som bidrar till att skapa en meningsfull vardag för brukaren.

Som stödpedagog kommer du, tillsammans med övriga i arbetsgruppen, fortsätta utveckla arbetssätt och metoder för att ge brukarna delaktighet, inflytande och större självbestämmande. Därför är ditt personliga engagemang och din förmåga att arbeta brukarorienterat centralt för oss.

En vana av målgruppen och förmågan att ha ett respektfullt förhållningssätt för den enskildes integritet är av stor vikt.

Du utgör ett stöd till dina kollegor i upprättandet av genomförandeplaner och social dokumentation. Du är en kunskapsresurs och förebild i det pedagogiska arbetet och bemötande.

Kvalifikationer

• Du har studerat vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet på gymnasienivå.

• Du har eftergymnasial specialisering inom funktionsnedsättningsområdet om minst 200 YH-poäng eller minst 60 högskolepoäng som arbetsgivaren bedömer relevant.

• Du har kunskaper om såväl fysiska som psykiska funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du har kunskaper om tydliggörande pedagogik och kognitivt stöd.

• Som stödpedagog har du förmågan att omsätta teoretisk kunskap i ditt yrkesutövande. Du har fallenhet för att motivera och entusiasmera andra för att nå gemensamt uppsatta mål.

• Tjänsten ställer krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

• Du skall ha goda datakunskaper och kunna uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift.

• Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort klass B med manuell växellåda är ett krav.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Löneform
Månadslön
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast
2019-01-27
Referensnr
A840626
Antal platser
1

Övrigt

Tibro kommun har valt rekryteringskanal och tackar därför vänligt men bestämt nej till att bli kontaktad av rekryteringsföretag.

Upplysningar lämnas av

Katarina Larsdotter Andersson
Enhetschef
katarina.larsdotter.andersson@tibro.se
0504-182 85

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
0504-180 00

Ansök senast: 2019-01-27 Till ansökan