Lediga jobb och praktik

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Tibro är en kommun med cirka 11 000 invånare som ligger i Västra Götalandsregionen, mellan Vänern och Vättern. Här finns en unik kompetens om möbler, inredning och logistik och ett ovanligt rikt föreningsliv med många framstående idrottare. 

Tibro erbjuder sina invånare en mycket uppskattad kommunal service och bland de lägsta levnadskostnaderna i landet. I Tibro har kommunen och närings- och föreningslivet en gemensam vision. Tillsammans vill vi skapa miljöer som sticker ut!

Tibro kommun ansvarar för barnomsorg, utbildning, äldre- och handikappomsorg men även för samhällsplanering, teknisk service, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid i Tibro.  

När du söker jobb hos Tibro kommun

När du söker jobb hos Tibro kommun använder du en elektronisk blankett genom offentliga jobb som vi samarbetar med. Du når blanketten när du klickar på länken till respektive jobb här nedanför. Vi använder denna blankett för att få en bra och rättvis bedömning av ansökningar som har kommit in. Ansökningar som skickas in på annat sätt behandlas inte.

Din ansökan med meritförteckning hanteras enbart av Tibro kommuns ansvariga för respektive tjänst. Allt i enlighet med de bestämmelser som finns i Personuppgiftslagen, PUL, givetvis efter ditt godkännande. 

Vikariat inom socialtjänsten

Socialtjänsten söker nya medarbetare inom vård och omsorg samt individ- och familjeomsorg. Klicka på länken nedan om du är intresserad av vikariat inom vård och omsorg:

Vikariat inom förskolan och skolan

De finns alltid behov av personer som med kort varsel kan och vill vikariera inom förskolan och skolan. Om du vill anmäla dig som vikarie till någon av våra verksamheter kontaktar du någon av nedanstående personer.

För att bli anställd inom Barn- och utbildningsförvaltningen är det viktigt att du har goda kunskaper i det svenska språket. Inför anställning krävs ett utdrag ur polisens brotts-och misstankeregister. 

Förskola och grundskola f-5

Om du vill arbeta som vikarie inom förskolan eller grundskolan årskurs f – 5 är du välkommen att kontakta Gunilla Knutas på 0504-18224 eller via e-post gunilla.knutas@tibro.se

Grundskola 6-9

Om du vill arbeta som vikarie inom grundskolan årskurs 6-9 är du välkommen att kontakta Annelie Sjölin på 0504-18170 eller via e-post annelie.sjolin@tibro.se 

Gymnasiet, Vuxenutbildning och SFI

Om du vill arbeta om vikarie inom gymnasiet, vuxenutbildning och SFI är du välkommen att kontakta Marina Karlsson på 0504-18220 eller via e-post marina.karlsson@tibro.se 

Praktik

Alla praktikplatser inom kommunens verksamheter samordnas genom kommunens arbetsmarknadsenhet. Undantaget är utbildningsanordnare med etablerade samarbeten med företrädelsevis skola, vård och omsorg. Du som är intresserad av praktik får gärna ta kontakt med ansvarig chef på den specifika arbetsplatsen men arbetsmarknadsenheten ska därefter alltid involveras för att säkerställa att försäkringar gäller och att facket gett sitt godkännande.

Skolkurator

Tibro kommun, med 11 000 invånare, ligger i norra delen av Västra Götalands län. Här finns ett brett näringsliv med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik och ett rikt föreningsliv med många framstående idrottare. Tibro kommun jobbar målmedvetet med utveckling och erbjuder sina invånare en mycket uppskattad kommunal service!

Vi söker kurator som ska delta i Häggetorpsskolans, Smulebergsskolans och Ransbergsskola främjande elevhälsoarbete. Huvuddels kommer du arbeta med barn som går i förskoleklass till år 5.

Som medarbetare hos oss blir du en del av en personalgrupp som kännetecknas av arbets-glädje, kreativitet och professionalitet.
Är du genuint nyfiken, vill stötta och utveckla elevers potential och drivkrafter?
Då är vi rätt för dig. Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Skolkuratorn bidrar med psykosocial och social kompetens inom elevhälsans arbete på olika nivåer. Du kommer att arbeta med skolkurativa arbetsuppgifter som till
exempel, stödsamtal, information, utredning och dokumentation. Stöd till personal utifrån ett inkluderande förhållningssätt till våra elever. Kurator är en del av skolornas trygghetsteam. Vi prioriterar förebyggande och hälsofrämjande arbete. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektorer, skolsköterskor, specialpedagoger och lärare samt andra myndigheter men även ett nära samarbete med övriga kuratorer i Tibro.

Kvalifikationer

Akademisk utbildning inom socialpsykologi, socialpedagogik, socionom, kognitiv neuroveten-skap med tillämpad positiv psykologi (psykologisk coach) eller motsvarade utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
Vi lägger stor vikt vid ansvarskänsla, personlig lämplighet, samarbetsförmåga men även förmåga att arbeta självständigt.

Utdrag ur belastningsregister är obligatoriskt vid arbete med barn

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse
Tidsbegränsad till
2019-06-23
Ansök senast
2019-01-13
Referensnr
A838111
Antal platser
1

Övrigt

Upplysningar lämnas av

Markus Rönnkvist
Rektor
markus.ronnkvist@tibro.se
0504-182 75

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
0504-180 00

Ansök senast: 2019-01-13 Till ansökan