Bibliotek Mellansjö

Telefon
0504-18250

E-post
bibliotek@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29

Öppettider
Öppet Mån, ons, fre 10-16, Tis o tors 10-19

Postadress
543 32 Tibro

Tibro bibliotek är en del av Bibliotek Mellansjö. Ett samarbete med delad katalog och gemensamma låneregler för kommunerna Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda. Målet är att förbättra service och tillgänglighet för alla våra besökare.

Det innebär ett gemensamt katalogsystem och därmed större utbud av böcker och andra medier. Du kan kostnadsfritt beställa, låna och lämna böcker hos vilket som helst av dessa åtta bibliotek.

Lånekort, lånetider, låneregler och avgifter är samma i de åtta kommunerna.

Låneregler och avgifter för Bibliotek Mellansjö

 

Låntagaravtal

Vid systembytet 21 februari 2018 avaktiveras alla lånekort. Du kan aktivera ditt lånekort genom att skriva under ett nytt låntagaravtal. Detta är nödvändigt på grund av det nya samarbetet och den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Den nya förordningen garanterar en större säkerhet för dina personuppgifter, hur de skyddas och får användas.

 

Signera låntagaravtalet med Mobilt BankID:

Låntagaravtal [e-tjänst]

 

Vill du hellre skriva ut blanketten och lämna in på ditt bibliotek (glöm inte att ta med legitimation!) så finns pdf för utskrift här:

Låntagaravtal för utskrift - vuxen (över 16 år) [pdf]

Låntagaravtal för utskrift - för barn (under 16 år) [pdf]

Låntagaravtalet finns också på biblioteket.

Observera att du som ännu inte har lånekort måste ansöka om ett sådant innan du kan låna eller använda våra digitala tjänster. Genom att fylla i formuläret här går det snabbare att få lånekortet när du kommer till ditt bibliotek.