Bibliotek Mellansjö

Telefon
0504-18250

E-post
bibliotek@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29

Öppettider
Må-To kl. 10.00-19.00, Fre kl. 10.00-16.00, öppet obemannat må-fre 08.00-10.00

Postadress
543 32 Tibro

Tibro bibliotek är på väg att bli en del av Bibliotek Mellansjö. Ett samarbete med delad katalog och gemensamma låneregler för kommunerna Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda. Målet är att förbättra service och tillgänglighet för alla våra brukare.

Det innebär ett gemensamt katalogsystem och därmed större utbud av böcker och andra medier. Du kan kostnadsfritt beställa, låna och lämna böcker hos vilket som helst av dessa åtta bibliotek.

Lånekort, lånetider, låneregler och avgifter blir gemensamma i de åtta kommunerna med början 1 mars 2018.

Ditt gamla lånekort med PIN-kod gäller precis som förut.

Nya låneregler och avgifter för Bibliotek Mellansjö (gäller från och med 26 februari)

 

Nytt låntagaravtal

Vid systembytet 21 februari 2018 kommer alla lånekort avaktiveras. För att undvika avbrott kan du förbereda återaktiveringen av ditt kort. Det gör du genom att fylla i och skriva under ett låntagaravtal. Detta är nödvändigt på grund av det nya samarbetet och en ny dataskyddsförordning (GDPR). Den nya förordningen ska garantera en större säkerhet för dina personuppgifter, hur de skyddas och får användas.

 

Signera låntagaravtalet med Mobilt BankID:

Låntagaravtal [e-tjänst]

 

 

Vill du hellre skriva ut blanketten och lämna in på ditt bibliotek (glöm inte att ta med legitimation!) så finns pdf för utskrift här:

Låntagaravtal för utskrift - vuxen (över 16 år) [pdf]

Låntagaravtal för utskrift - för barn (under 16 år) [pdf]

Låntagaravtalet finns också på biblioteket.

Observera att du som ännu inte har lånekort även måste ansöka om ett sådant innan du kan låna eller använda våra digitala tjänster. Genom att fylla i formuläret här går det snabbare att få lånekortet när du kommer till ditt bibliotek.