En skola för alla

Vill du bli mer motiverad till att plugga? Då ska du anmäla dig till projektet ”En skola för alla”.

För att du ska kunna hitta ett jobb i framtiden blir det allt viktigare att du har gått klart din gymnasieutbildning. Därför vill Tibro kommun bli bättre på att hjälpa dig som funderar på att hoppa av din gymnasieutbildning med att hitta motivation till att fortsätta plugga eller ge dig vägledning till rätt studier för dig. Vi kallar projektet för "En skola för alla". Vi söker nu deltagare som vill hjälpa oss att bli bättre på att fånga upp elever som:

  • Inte känner sig motiverade att studera
  • Är osäkra på sitt studie- eller yrkesval
  • Känner sig utanför i skolan
  • Funderar på att hoppa av sina gymnasiestudier

Du som läser på ett nationellt gymnasieprogram i Skaraborg och är folkbokförd i Tibro kommun är välkommen att anmäla dig till projektet. Du kommer under ett års tid att regelbundet få fördjupad vägledning för att du ska hålla motivationen uppe och hänga med i dina gymnasiestudier.

Om projektet

En skola för alla i Tibro kommun är ett delprojekt i ett större projekt som ägs av Skaraborgs kommunalförbund. Syftet med projektet "En skola för alla" är att få fler elever att fullfölja sina gymnasiestudier. Målgruppen är främst ungdomar mellan 15-19 år i regionerna Skaraborg, Fyrbodal och Sjuhärad. Projektet finansieras i huvudsak av Europeiska socialfonden (ESF)

Läs mer om Skaraborgs kommunalförbunds projekt