Våld i nära relation

Våld i hemmet. Foto: Mikael Ljungström

När vuxna utsätts för våld i hemmet är det i första hand polisen som ska kontaktas via 112.

Varje år hotas eller misshandlas tusentals kvinnor av den man de har eller haft en nära relation med. Våldet drabbar i högsta grad även de barn som finns i de berörda vuxnas närhet. Inom socialtjänsten är vi flera som arbetar med den här frågan. Se kontaktuppgifter här intill.
             
Vi samarbetar också med Kvinnojouren Tranan och Utväg - samverkan för kvinnofrid, för att ge stöd åt såväl kvinnor som män och barn. Du kan själv kontakta dem om du vill eller också gör vi det tillsammans om vi kommer fram till att det behövs.

Kvinnohuset och Kvinnojouren Tranan

Kvinnohuset och Kvinnojouren Tranan svarar på samtal och ger stöd åt misshandlade kvinnor i Skaraborg dygnet runt. Om du behöver hjälp på dagtid ringer du kvinnohuset Tranan. Övriga tider gäller kvinnojourens telefonnummer, se kontaktinformation till höger. Mer information hittar du på Kvinnohuset och kvinnojouren Tranans hemsida, se länk till höger.  

UTVÄG - samverkan för kvinnofrid

Utväg Skaraborg är en samverkan mellan myndigheter som kommer i kontakt med mäns våld mot kvinnor i nära relationer; polisen, åklagarmyndigheten, kriminalvården, kommunerna samt hälso- och sjukvården.

Programmet innebär att varje myndighet utvecklar sitt eget arbete, samordnar sitt handlande med övriga samarbetspartners och bidrar till utvecklingen av ett myndighetsövergripande program, kallat Utvägs kärnverksamhet.

Sidansvarig: Christina von Brömssen Publicerad: 2017-06-07 Skriv ut

Kontaktinformation

SOS Alarm Tel: 112 www.sosalarm.se/112

Hanna Nellvén Enhetschef Skicka e-post till Hanna Tel: 18289

Systerjouren Somaya Tel: 020-81 82 83 www.somaya.se

Telefontider: 

Måndag-fredag 9-16

Länkar till andra webbplatser