Nystart för Familjecentralen med invigning den 9 juni

Den 9 juni invigs nya Familjecentralen Källan i Tibro. Foto: Kerstin Larsson

2017 blir en verklig nystart för Familjecentralen Källan. Öppettiderna har utökats, verksamheten har breddats och målgruppen har utökats. Den 9 juni är du välkommen på invigning mellan kl. 13.30 och 15.30.

Att säga att verksamheten på Familjecentralen i Tibro har utvecklats är ingen överdrift. Eller vad sägs om: Mer generösa öppettider. Fler anställda med gedigen kompetens. Möjlighet till samtalsstöd. Ny inredning. Ett mysigt amningsrum. Uthyrning av bilbarnstolar och en klädbytarmarknad.

– Den enskilt viktigaste förändringen är dock att vi utökar vår målgrupp till att omfatta alla barn mellan 0–18 år. Tidigare ägnade sig ju Familjecentralen endast åt barn upp till sex år, säger familjepedagogen Reidun Karlsson.

Vill vara ett nav för föräldrar

Reidun hoppas nu att fler barnfamiljer ska hitta vägen till Familjecentralen.

 – Min önskan är att Familjecentralen ska fungera som ett nav i föräldraskapet. Att man som förälder känner att man kan gå hit för att ta en enkel fika, träffa andra föräldrar och prata av sig, men även för att hitta någon att bolla idéer med innan problemen har vuxit sig alltför stora.

Inga väntetider och personal med bred kompetens

Något som Reidun vill framhålla är det faktum att Familjecentralen är så lätttillgänglig. Några långa väntetider existerar inte. Det är bara att titta in och ställa de där obekväma frågorna som man kanske inte har möjlighet att göra någon annanstans.

På Familjecentralen i Tibro finns idag anställda med flera olika kompetenser och den samlade kompetensen är tack vare detta upplägg ordentligt bred.

– Många av de problem som kan uppstå i en familj har vi därför möjlighet att ta itu med omgående, berättar familjebehandlaren Caroline Lidberg.

Under samma tak

Tanken med Familjecentralen i Tibro, är att allt för barnfamiljen ska finnas samlat under ett och samma tak. Förutom barnmorskemottagningen och barnhälsovården finns här även en öppen förskola, dit föräldrar och barn kan komma och gå som de vill under öppettiderna utan att krångla med vare sig anmälningar eller avgifter. Utöver detta erbjuds också olika typer av kurser och utbildningar.

 – Vi vill gärna vara en levande verksamhet som föräldrar kan vara med och påverka. Det som ska styra vårt utbud är ju inte vi själva utan barnens och föräldrarnas faktiska behov, betonar Caroline.

Välkommen på invigning den 9 juni!   

Är du nyfiken på hur det ser ut på Familjecentralen efter nystarten? Då är du varmt välkommen på invigning fredagen den 9 juni mellan klockan 13.30 och 15.30. Förutom att träffa personalen och titta på de uppfräschade lokalerna, finns det även möjlighet att fika och delta i roliga aktiviteter. 

Vill du veta vad som händer på Familjecentralen? Aktuellt månadsprogram finns på Tibro kommuns webbplats, www.tibro.se/familjecentralen och på Facebookgruppen Familjecentralen Källan i Tibro.                                                                                      

Sidansvarig: Christina Froh Publicerad: 2017-06-01 Skriv ut

Kontaktinformation

Reidun Karlsson Familjebehandlare Skicka e-post till Reidun Tel: 18510