Omsorg och stöd

Omsorg och socialtjänst

Av olika skäl kan människor ibland behöva stöd i sitt dagliga liv. Därför är en av kommunens viktigaste uppgifter att se till att alla som bor eller vistas i Tibro får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv.

På grund av stigande ålder eller funktionshinder kan dina förutsättningar förändras så att du behöver hjälp. Vårt mål är att, om det är möjligt, försöka hjälpa dig så att du kan leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt.

Vi erbjuder också stöd och verksamhet riktad till barn, ungdomar och föräldrar som under en period behöver extra hjälp, på grund av ekonomiska bekymmer, problem med alkohol eller andra droger eller för att du eller någon i din närhet utsätts för våld eller andra former av övergrepp. Du kan vända dig till oss om du känner oro för någon närstående, som av olika anledningar riskerar att fara illa och behöver stöd.

Anhörig

Du som är anhörig har också möjlighet att få stöd, hjälp och avlastning via anhörigstöd. Läs mer om anhörigstöd i vänstermenyn.

Akuta sociala problem

Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk, skadas eller hamnar i en nödsituation ska du alltid i första hand ringa 112. Vid akuta sociala problem utanför kontorstid kan du ringa sociala jouren. Läs mer under länkarna Akut hjälp och Social jour till höger under Tjänster och information. 

Nyheter

Sommarprogram på Äldrecentrum 2017-06-26 Nu har vi ännu ett fullspäckat program på Äldrecentrum att erbjuda er! Boulespel vid "Tuabacken", frisbeegolf vid Ånaplan, gemensam sommarlunch och mycket mycket mer finns att göra hos oss! Den 9 juni invigs nya Familjecentralen Källan i Tibro. Foto: Kerstin Larsson Nystart för Familjecentralen med invigning den 9 juni 2017-05-31 2017 blir en verklig nystart för Familjecentralen Källan. Öppettiderna har utökats, verksamheten har breddats och målgruppen har utökats. Den 9 juni är du välkommen på invigning mellan kl. 13.30 och 15.30. Tibro kommun och Närhälsan i Tibro har inlett ett nära samarbete för att förbättra vården för äldre och multisjuka Tibrobor. Foto: Christina Froh Ökad trygghet för äldre och multisjuka 2017-05-31 Tyvärr är det inte ovanligt att äldre och multisjuka patienter åsidosätts inom den svenska sjukvården. Därför gör Tibro kommun och Närhälsan en stor gemensam satsning för att höja vårdkvaliteten för denna stora och utsatta grupp. Höjning av hyra 2017-05-23 From 1 juli höjs hyrorna i våra kommunala boenden. Hyrorna för LSS-boende samt Äldreomsorgsboende höjs med 0,98% from 1 juli. Studiebesök Riksdagsbesök på Äldrecentrum 2017-05-22 Äldrecentrum tog den 22 maj emot studiebesök från Riksdagen. Centerns vice partiordförande Anders W Jonsson gästade Äldrecentrum tillsammans med Anna-Karin Johansson (C), Bengt Andersson (C), Irene Söderberg (C) samt Micael Algotsson (C). Tibro kommun söker familjehem och kontaktfamiljer till barn och unga! 2017-03-21 Vill du vara med och göra skillnad, vi söker just nu fler familjehem och kontaktfamiljer. Utbildningar som ger rätt kompetens Fortbildningar inom yrkeshögskolan för stödassistenter och undersköterskor 2017-03-16 Vuxenutbildningen Skövde erbjuder sju olika yrkeshögskoleutbildningar inom vård- och omsorg och vårdadministration med start i augusti. Fika och gemenskap 2017-02-27 Du som pensionär i Tibro har ett stort utbud av aktiviteter att välja på, på träffpunkten Äldrecentrum. Här finns det alltid gott fika och fin gemenskap med andra. Hos oss har du möjlighet av träffa nya bekanta och vänner! Fler nyheter
Sidansvarig: Gunnel Hallberg Publicerad: 2017-06-07 Skriv ut

Kontaktinformation

Socialnämnden Besöksadress: Centrumgatan 17 Tel: 0504-180 00 Skicka e-post till Socialnämnden Kontaktlista: Socialtjänstens stab

Mikael Ingsberg Socialchef Skicka e-post till Mikael Tel: 18817 Kontaktlista: Socialtjänstens stab