Välkommen med din ansökan!

Grundläggande vuxenutbildning

För dig som är över 20 år och har kortare utbildning än 9 år eller behöver komplettera något ämne från grundskolan för att kunna fortsätta på gymnasial nivå erbjuder vi undervisning i kärnämnena svenska, engelska, matematik och samhällskunskap. Du kan välja att läsa ett eller flera ämnen och kan eventuellt också gå att kombinera med studier i ämnen på gymnasial nivå. Mer information finns till vänster under rubriken "Våra utbildningar".

Gymnasial Vuxenutbildning

För dig som vill forma en egen gymnasieutbildning eller komplettera tidigare studier genom att läsa enstaka gymnasiekurser för att få behörighet till högre studier. Vilka kurser vi erbjuder finner du till vänster under rubriken "Våra utbildningar".

Yrkesutbildning

Om du vill vidareutbilda dig till ett nytt yrke ska du söka till någon av våra yrkesutbildningar. Olika utbildningar har olika antagningskrav, se kraven under varje utbildning. Ansökningsblankett hittar du i högermenyn eller hos oss på expeditionen.

Basår

Vill du läsa naturvetenskapligt eller tekniskt basår för att sedan kunna söka in till högskola eller universitet kan du göra det via oss på Vuxenutbildningen. Ansökningsblankett hittar du i högermenyn eller hos oss på expeditionen.

SFI

SFI vänder sig till dig som är invandrare och har annat modersmål än svenska. På SFI får du grundläggande kunskaper i det svenska språket. Du får studera på SFI om du inte har grundläggande kunskaper i svenska och är folkbokförd i Tibro kommun. Mer om SFI hittar du via den här länken

Distansstudier

Ansökan till NTI-skolan, görs på en blankett som du hämtar på Vuxenutbildningens expedition eller via länken till höger. Mer information om distansutbildning finns till höger under "Våra utbildningar".

 

Skicka eller lämna din ansökan till:

  • Vuxenutbildningen Tibro
    Gymnasiegatan 29
    543 32  TIBRO

Ansökningsblanketter finner du till höger under "Tjänster och information".

En kopia på betyg från högsta slutförda skolutbildning t ex grundskola, gymnasieskola eller annan utbildning samt ett kortfattat personligt brev, där du beskriver målet med dina studier, bakgrund & arbetssituation ska bifogas tillsammans med din ansökan.

Du som är över 20 år och blir antagen till kursen måste du anskaffa läromedel på egen hand.

För dig som ska söka vidare till högskola

Observera att Vuxenutbildningen i Tibro inte är ansluten till den nationella betygsdatabasen (BEDA) och att du som elev alltid har ett eget ansvar att begära ut samt kontrollera att dina betyg är UHR tillhanda i utsatt tid för anmälan.

Vill du ha ett slutbetyg eller gymnasieexamen utfärdat ska du kontakta studie-& yrkesvägledaren.

Studievägledning

Kontakta vår studie-& yrkesvägledare via mail maria.zell @ edu.tibro.se eller ring 0504-185 28, om du vill boka tid för vägledning. Hon har telefontid mellan 8.30-9.00 mån-fre.

Besök gärna edutibro.se/syv/kontakta-syv för mer information.
 

 

 

Sidansvarig: Charlotte Jernbom Publicerad: 2017-06-08 Skriv ut