Tibros kranvatten har fått hedersomnämnande igen

Pris för gott vattenVattenkran

Vi kan vara stolta över vårt dricksvatten i Tibro! För tredje gången har det prisats i tävlingen "Sveriges godaste kranvatten". Det är branschorganisationen "Svenskt Vatten" som var femte år låter en jury av kända sommelierer bedöma alla tävlande bidrag.

"Ett vatten som gör det till en fröjd att vrida på kranen"

Det är motiveringen till hedersomnämnandet som Tibros kranvatten fick i regionsfinalen i Göteborg.
Ett hedersomnämnande innebär en tredjeplats, som vi delar med Falkenbergs kommun.
Hylte och Marks kommuner vann tävlingen och de får deltaga i finalen som hålls i riksdagshuset i Stockholm i oktober.

15 kommuner deltog i regionsfinalen

I konkurrens med 15 andra kommuner, bla Göteborgs stad, Trollhättans kommun och Falköpings kommun, deltog en liten delegation från Tibro i tävlingen. I hela Sverige är det 112 kommuner som antagit utmaningen i år och tävlar om Sveriges godaste kranvatten.

Vattenprovet som används ska tas mitt i vattenledningssystemet. Gärna på en skola eller annan offentlig byggnad. Provet ska hållas kylt fram till två timmar innan tävlingsstart. Sedan ska det stå i rumstemperatur fram till tävlingstillfället.

En jury bestående av kända sommelierer och vinkännare under ledning av Solveig Sommarström, laboratoriechef på Vin & Sprit AB, bedömer bl.a. vattnets lukt, smak, friskhet. och mineralitet.

Läs mer om tävlingen och branschorganisationen Svenskt Vatten under "Tjänster och information"

Tävlingen hålls var femte år

Det är tredje gången som Tibrovattnet har prisats.

2010 fick vi också ett hedersomnämnande med motiveringen  "Mycket uppfriskande, rent och gott vatten som rensar gommen föredömligt".

2005 vann vi regionsfinalen och gick vidare till den stora finalen i Stockholm. Där kom vi på en delad fjärdeplats av tio tävlande kommuner.
Motiveringen den gången löd "Tibrovattnet har en klar och behaglig doft samt en källvattenlik, fräsch, välgörande och törstsläckande smak"

Så visst ska vi dricka vårt vatten med stolthet!

 

 

 

 

Sidansvarig: Katarina Kjellberg Publicerad: 2015-09-29 Skriv ut

Kontaktinformation

Mikael Jonsson VA-chef Skicka e-post till Mikael Tel: 18136