Tibro har Sveriges 5:e bästa motionsspår

Rankås fritidsområdeRankås

Oskar och Philip heter de två killar som står bakom projektet "Sveriges bästa motionsspår". Från 1 juli 2016 har de åkt runt till alla Sveriges 290 kommuner. Tibro hamnade på en mycket hedrande 5:e plats

Utifrån ambitionen att 1. bli grymma löpare, 2. upptäcka Sverige och 3. skriva en bok drog två unga killar igång projektet "Sveriges bästa motionsspår". Från 1 juli 2016 har de under 90 dagar åkt runt till alla Sveriges 290 kommuner och provsprungit, fotat, utvärderat och bloggat osv. Löpande har de sedan presenterat resultatet av sin undersökning kommun för kommun. Den 15 juni presenterade de slutligen de 10 bästa kommunerna och Tibro placerade sig på en respektingivande 5:e plats!

På de 90 dagar Philip Persson och Oskar Jensen åkte runt körde de totalt 1773,7 mil och sprang 237,5 mil. Deras upplevelser har de nu sammanställt i en bok.

Fritidsområdet Rankås är Tibrobornas kraftkälla - välkommen!

Rankås är en fantastisk plats med unik natur som de senaste åren fått ett rejält lyft med flera olika satsningar från kommunen i samverkan med föreningslivet. Parkering, löpspår har fått ny sträckning, underlag och skyltning, utegym, omklädningsrum, mountainbikspår, nytt el-ljusspår med smart LED-belysning från PRISMA LIGHT i Tibro m.m.

Vi har all anledning att vara glada och stolta över vår fantastiska anläggning. Välkommen till Tibro och Sveriges 5:e bästa motionsspår i Rankås!

Läs mer om projektet och Tibro fantastiska motionsspår i någon av de intilliggande länkarna.

Sidansvarig: Kristian Lagerström Publicerad: 2017-06-22 Skriv ut

Kontaktinformation

Tobias Ekman Fritidskonsulent Skicka e-post till Tobias Tel: 18272

Hellen Wallén Fritidskonsulent Skicka e-post till Hellen Tel: 18261