Tibro tog ledningen i Skaraborgskampen!

Bilder från Skaraborgskampen i Tibro 11 juli 2017Bilder från Skaraborgskampen i Tibro 11 juli 2017

Radio P4 Skaraborg sände direkt från lilla torget i Tibro och Michaela, Josef och Jörgen tävlade tillsammans med kommuninvånarna och lyckades klämma sig förbi Tidaholm och ta ledningen i kommunkampen med 387 poäng!

Vilken härlig dag vi fick! Solen lös i kapp med tävlande och publik när Skaraborgskampen landade i Tibro. ICA Supermarket bjöd alla på fika och känslan var verkligen #viärtibro och nu gäller det!

Tibros första uppdrag bestod i att kommuninvånarna skulle samla in 50 st använda köksstolar/pinnstolar. Det lösta man med råge. Totalt var det 156 stolar som radades upp på Lilla torget.

I bollkastningen satte Jörgen "boulekungen" Strende nytt rekord med 80 poäng. I karaoken där Josef Sterner skulle nynna låtar lyckades de medtävlande med lite hjälp från publiken gissa rätt på varenda låt.

I momentet där man skulle hoppa hopprep så många gånger som möjligt på en minut var det en mycket fokuserad Michaela Heder som lyckades veva runt repet 127 varv.

Det andra uppdraget bestod i att fem syskonpar i åldrarna 10-19, 20-29, 30-39, 40-49 och 50-59 skulle komma till torget samt en bibliotekarie som skulle läsa en saga. Även detta uppdrag löstes med bravur!

Innan resultatet presenterades fick torget besök av en minst sagt färgstark person... Det var ingen mindre än Bernt-Ove Sandjö, som till vardags driver Tibro Färgekonomi (Colorama TIbro) som dök upp som "Birger" i orange basker och orange polotröja och bjöd på några riktigt härliga historier. 

Tibro slutade på 387 poäng, 2 poäng mer än Tidaholm och är i skrivande stund i ledning. Stort tack till alla tävlande! Stort tack till alla Tibrobor som bidrog till att lösa uppdragen! Stort tack till Bagare Brage för den vackra tårtan till sändnings och tävlingsteamen!

Vilka var de trepersoner som representerade Tibro i tisdagens kommunkamp?

Josef Sterner

42 år gammal, kärleksinvandrad Tibrobo, arbetar som idrottslärare. Initiativtagare till frisbeegolf-föreningen Orbitibro och projektledare för leaderprojektet - Frisbeegolf på Ånaplan. Älskar brädspel -på riktigt! Har varit aktiv och framgångsrik inom baseball under flera år. Sägs slängt iväg en baseball i 130km/h och sjungit nationalsången vid SM i softboll samt i sin ungdom turnerat runt med en cirkus… 

Jörgen Strende

54 år gammal, född och uppvuxen i Tibro, arbetar som CNC-operatör. Politiskt engagerad (S) tillika ordförande i Tibros kultur & fritidsnämnd, föreningsmänniska sedan begynnelsen med förflutet i Tibros båda handbollsklubbar som både spelare och ledare men som numera bytt bollar mot klot. Kallas för ”GURK” och är en av få i Tibro som åkt delfintaxi…

Michaela Heder

22 år gammal, född och uppvuxen i en fotbollsfamilj i nordvästra Hörnebo, arbetar som konditoribiträde på Bagare Brage. Är verkligen en ambassadör för idrottskommunen Tibro. Älskar sport och spelade både handboll, innebandy och fotboll fram till 15 års ålder. Har en vinnarskalle i allt och är en notorisk målgörare. 2016 tilldelades hon både SLAs guldboll och Årets prestation på Tibro idrottsgala för sina prestationer i Hörnebo SK. Har spelat med världens bästa fotbollsspelare, kan ha haft en av de tävlande som tränare & vann nyligen den prestigefyllda trixtävlingen mellan olika klubbar i Skaraborg…  

Vinnande kommun får en speciell sändning och prisutdelning 17 augusti så nu gäller bara att hålla tummarna!

I anslutning till texten hittar du bilder från mer information och kontaktuppgifter.

Sidansvarig: Kristian Lagerström Publicerad: 2017-07-11 Skriv ut

Kontaktinformation

Kristian Lagerström Marknadsutvecklare Skicka e-post till Kristian Tel: 18477

Länkar till andra webbplatser