Skadegörelse vid Örlenbadet åtgärdad

Badliv vid sjön Örlen. Foto: Mikael LjungströmBadliv vid sjön Örlen. Foto: Mikael Ljungström

Kommunen har undersökt botten runt bryggorna för allmännhetens säkerhet men uppmanar alla till stor försiktighet att hoppa i vatten som man inte har 100% koll på vad som finns under ytan.

I sociala medier har det funnits information om att det funnits järnrör på botten vid hopptornet vid gamla Örlenbadet. Kommunen har även kontaktats av en privatperson som lämnat liknande uppgifter. Med bakgrund av det har man agerat för att säkerställa säkerheten för badande på flera olika sätt.

Händelsen är polisanmäld och man ser allvarligt på det inträffade.

- Botten runt bryggorna vid gamla Örlenbadet undersöktes med hjälp av dykare i fredags, vi har polisanmält händelsen och ser över vår rutiner. Det verkar som att någon eller några personer har kastat i ett antal järnrör som hör till fastsättningen av bryggorna. Vi tror att det handlar om någon som slängt rören i vattnet utan att reflektera över konsekvenserna. Men även om personen inte haft medvetet uppsåt att skada någon är det allvarligt, säger Tobias Ekman på Tibro kommuns kultur & fritidsförvaltning.  

Allmänhet uppmanas vara försiktiga men inte var oroliga 

Man ska ha som regel att aldrig dyka eller hoppa i vatten där man inte först försäkrat sig om vad som finns under ytan. Det händer varje år allvarliga olyckor pga att människor hoppar i vatten som man inte känner till eller missbedömer djupet på.   

Mer information och kontaktuppgifter hittar du i anslutning till texten. 

Sidansvarig: Kristian Lagerström Publicerad: 2017-06-19 Skriv ut

Kontaktinformation

Tobias Ekman Fritidskonsulent Skicka e-post till Tobias Tel: 18272

Tjänster och information

Länkar till andra webbplatser