Fler fall av inbrott & skadegörelse

InbrottInbrott

Under helgen och senare delen av vecka 31 har det varit flera fall av inbrott och skadegörelse i kommunen. Ungdomens Hus, Sporthallen, elevlokalen på nybo & sportparken är några av de platser som drabbats. Kommunen går nu igenom skadornas omfattning.

Marcus Blåder som ansvarar för kommunens fritidsgårdar, var en av dem som inspekterade skadorna på Ungdomens hus under måndagsförmiddagen.

- Vi kan konstatera att Ungdomens Hus och sporthallen har haft inbrott och att man försökt ta sig in i elevlokalen på Nyboskolan. Just nu försöker vi skapa en bild av omfattningen av skadegörelsen och vad som försvunnit. Vi har fått in intressanta vittnesuppgifter och har videoövervakning på lokalerna och hoppas det ska hjälpa polisen i sitt arbete, berättar Marcus.

Har du gjort iakttagelser som kan kopplas till dessa händelser kontakta polisen?

Vi tror att det finns människor som gjort iakttagelser kring ovanstående områden som kan hjälpa polisen lägga pusslet och förhoppningsvis leder till att händelserna reds ut. Har du sett eller hört något som kan bidra vill vi uppmana till att kontakta polisen.

Vår erfarenhet är att den här typen av brott brukar öka vid denna årstid och inte sällan är det en flera händelser som kan kopplas ihop till en eller flera enskilda.

-Inbrott är riktigt ledsamt, säger Marcus. Pengarna som går till att betala detta kunde vi ha använt på mycket roligare sätt. Nu har vi inte bilden helt klar för oss men även om värdet på det som tillgripits skulle vara ringa, är kostnaderna för skadegörelsen omfattande.

Mer information och kontaktuppgifter finns i anslutning till texten. 

Sidansvarig: Kristian Lagerström Publicerad: 2017-08-07 Skriv ut

Kontaktinformation

Polisen Tel: 114 14

Marcus Blåder Enhetchef Skicka e-post till Marcus Tel: 18262

Dag Svensson Fastighetsingenjör Skicka e-post till Dag Tel: 18111

Tjänster och information