Deltidsbrandmän sökes

Intresserad av att bli deltidsbrandman i Tibro? Sök senast 18 augusti.

Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) är ett kommunalförbund bestående av Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspång med ansvar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Området har 118 000 invånare och en yta av 3 100 km2. Personalstyrkan utgörs av ca 90 heltidsanställda, 180 deltidsanställda och 90 uttagna med tjänsteplikt. Som medarbetare hos oss är du en viktig del i att nå vårt mål som är att skapa säkerhet, trygghet och omtanke för de som bor och vistas i vårt område.

Vi söker Dig som vill bli deltidsbrandman i Hjo, Karlsborg, Gullspång, Hova, Skövde, Mariestad, Tibro eller Töreboda.

Som deltidsbrandman har Du beredskap i genomsnitt var fjärde vecka (station Hova var tredje). Under beredskapstiden skall Du planera Din verksamhet så att Du i alla situationer kan uppfylla kravet på inställelsetid. Före anställning diskuteras om Din beredskap ska bestå av hel vecka eller delar av vecka. Du kan vara aktuell även om Du arbetar på annan ort.

Efter anställning får Du två veckors utbildning vid räddningstjänsten innehållande grundläggande brandmannautbildning inklusive rökdykning. Du skall sedan vara beredd att gå ytterligare 3-6 veckors utbildning inom något eller några år inom MSB:s utbildningssystem. För att upprätthålla och utveckla kompetensen genomförs därefter regelbundet intern utbildning och övning i räddningstjänst, i huvudsak kvällstid under Dina beredskapsveckor, motsvarande cirka 50 timmar/år.

Att arbeta som brandman ställer stora krav på god hälsa och fysisk arbetsförmåga. Före en eventuell anställning genomförs därför tester av fysisk och praktisk arbetsförmåga samt en hälsoundersökning.

Läs mer på Arbetsförmedlingens hemsida.

Broschyr om att vara deltidsbrandman (PDF).

Sidansvarig: Peter Legendi Publicerad: 2017-07-18 Skriv ut

Tjänster och information