Tibro Kvartersloppis slår nytt rekord!

Kvartersloppis 2017

Torsdagen 25 maj är Tibro Kvartersloppis tillbaka. I år är det nytt rekord med 69 adresser runt om i Tibro med upp emot 12 säljare på en adress. Vi hälsar alla varmt välkomna till Tibro!

Kvartersloppis på Kristihimmelsfärdsdag har kommit att bli en tradition. 2017 slår loppisen nytt rekord med 69 adresser runtom i Tibro. Välkommen att fynda kläder, skor, lampor, spel, köksprylar, cykel, olika barnsaker så som leksaker, dvd-filmer, PC-spel, stickade vantar, porslin, inredning, skor m.m. Det finns ett otroligt utbud! Många försäljare tar Swisch.

Kvartersloppiskarta 2017

Karta i pdf  och jpg  hittar du i anslutning till texten.Klickar du på bilden öppnas den i pdf format som du kan skriva ut och ta med. 

Mer bilder och uppdaterad information finns på Kvartersloppisens Facebook-sida, klicka här.

Det är ett miljö-initiativ startat av Hanna-Maria Verdonck, som tog med sig idén från Nederländerna där hon bott med sin familj i 8 år. Istället för att saker och ting slängs eller ligger oanvända i ett förråd, får de nya hem. Tibro Kvartersloppis är därmed ett ideellt initiativ för att öka återvinning av saker vi redan har, istället för att köpa nytt och därmed har mindre klimat påverkan i och med att de då inte behöver göras igen, samt att de inte slängs.

 

Tibro Kvartersloppis handlar om gemenskap. De som vill vara med uppmuntras att prata med sina grannar, vänner, släkt, arbetskollegor osv att denna dag komma till den som anmält sin adress och ha en trevlig dag tillsammans. Tibro Kvartersloppis har t ex varit ett tillfälle för nyinflyttade att faktiskt knacka på hos grannen och fråga om den vill vara med och därigenom lärt känna varandra.

 

Tibro Kvartersloppis är även ett tillfälle att se Tibro i all sin prakt. Genom att besökarna följer en karta med de adresser som är med, får de se hela Tibro. I och med att Tibro Kvartersloppis ökat i popularitet, är det även adresser med utanför Tibros tätort nu. 

 

Den 25 maj på Kristi Himmelsfärd mellan kl 10 - 15 fylls därför Tibros trädgårdar med små loppisar och denna folkfest sker, där alla åldrar deltar både i försäljning och i skattletande.

 

För mer information se https://www.facebook.com/tibrokvartersloppis/

Du vet väl om att det samma dag är Cruising i Tibro. Med massor av snygga bilar och människor ute på gator och torg. Har du någon häftig bil? - ta med den!

Varmt välkommen till Tibro! 

Sidansvarig: Kristian Lagerström Publicerad: 2016-09-19 Skriv ut