Från storskalig möbelindustri till bred möbel- och inredningskompetens

Möbelindustrin i Tibro fortsatte att expandera fram till slutet av 1970-talet. Därefter har den storskaliga möbelindustrin försvunnit och ersatts av möbel- och inredningsföretag som är inriktade på att skapa inredningslösningar för offentliga miljöer.

Möbelindustrin fortsatte att expandera kraftigt under 1960- och 70-talen och Nordens största möbeltillverkare, Ulferts Möbelfabrik, satte Tibro på kartan.

1971 skedde en kommunsammanläggning av Tibro köping och Ransberg.

Nedgången inom möbelindustrin som kom på 1980-talet markerade slutet på en epok, men den är inte början till slutet på Tibros möbelhistoria. En del möbelföretag har försvunnit eller ombildats, men många finns kvar tack vare ett genuint hantverkskunnande, som gör det möjligt att ställa om produktionen till nya marknader och nya trender. 

I dag är många av Tibros möbel- och inredningsföretag inriktade på att skapa inredningslösningar för olika typer av offentliga miljöer. Vid sidan av dessa företag finns idag även en mekanisk industri, företag som arbetar med automatisering, förpackningsteknik och logistik och en växande handels- och tjänstesektor i Tibro.

Sidansvarig: Christina Froh Publicerad: 2016-04-27 Skriv ut

Kontaktinformation

Eva Thörn Museichef Skicka e-post till Eva Tel: 18414

Tjänster och information