Bredband, IT och telefoni

Det är kommunägda Tibro Energi AB som har kommunens uppdrag att erbjuda medborgarna fiberanslutning. Så här skriver TEAB på sin hemsida:

Stadsnätet är ett bredbandsnät i en kommun. I Tibro ägs och drivs stadsnätet av Tibro Energi AB. Vi erbjuder flera olika leverantörer av tjänster att välja på. Stadsnät är ett bredbandsnät som är geografiskt begränsat, ofta till en kommun. Tanken med stadsnäten är att erbjuda operatörsneutral infrastruktur, som här i Tibro där Tibro Energi AB står för uppkopplingen men tjänsterna (internet, telefoni och IPTV) tillhandahålls av andra samarbetspartners. Ett öppet bredband med valfrihet på tjänster, kan du få det bättre. Växla upp hastigheten när du vill. Plocka in telefoni och tv och använd Stadsnätet för att jobba hemifrån, för kommunikation, underhållning och för att surfa runt och nyfiket upptäcka världen. Fibernätet är dagens och framtidens kommunikationsvägar med gränslös prestanda.

På Tibro Energis hemsida finns en karta som visar utbredningen av bredbandsnätet.

Fyra kommuner i telefonisamverkan
Tibro samarbetar med Hjo, Karlsborg och Skövde när det gäller televäxeln med stödsystem, samarbetat med Hjo omfattar även svarsstället där kommunvägledarna (telefonisterna) finns. De fyra samverkande kommuner har samma växelsystem med Telia, som operatör. Fyra av fem anknytningar i Tibro är mobile extensions. Serviceleverantör till kommunernas televäxlar är TDC. 

Sidansvarig: Peter Legendi Publicerad: 2016-08-11 Skriv ut

Kontaktinformation

Peter Legendi IT-chef Skicka e-post till Peter Tel: 18117 Kontaktlista: Peter Legendi

Tjänster och information