Utdelning av kulturstipendier den 26 januari med musikunderhållning av Jenny Tapper och årets kulturstipendiater

Uppvaktning av kulturstipendiaten Björn Berling. Foto: SLARotarys kulturstipendiater 2017. Foto: Uno Hagstrand

Den 26 januari kl. 19.00 hyllas Tibro kommuns kulturstipendiat Björn Berling och Tibro Kyrkefalla Rotaryklubbs kulturstipendiater Verjin Ayuazian och Kalle Bjurek i Forum. Under kvällen bjuder Jenny Tapper med musiker på ett musikaliskt program.

Tibro kommuns kulturstipendium instiftades 1980 och året därpå utsågs Brita Blocking
till dess första stipendiat. 2016 års stipendiat är Björn Berling, en mycket omtyckt Tibrosångare som många känner igen från olika musikaliska sammanhang.

Motiveringen från kultur- och fritidsnämnden lyder:

"Björn Berling gör många och uppskattade insatser som sångsolist i olika sångverk och sammanhang. Han har även varit en stabil kraft i Kyrkefalla kyrkokör i många år där han medverkat som både körsångare och solist. Björn är en omtyckt och uppskattad Tibroprofil som vi hoppas skall fortsätta glädja oss med sin sång länge!"

Tibro kommuns kulturstipendium är på 5 000 kronor.

Rotarystipendium till personlig utveckling...

Kulturstipendiet från Tibro Kyrkefalla Rotaryklubb är ett ungdomsstipendium som delas ut årligen som ett bidrag till personlig utveckling inom kulturell verksamhet till en Tibrobo som är högst 24 år gammal. I år är det två unga musiker, Verjin Ayuazian och Kalle Bjurek, som får dela på stipendiet.

... till violinist och elbasist på Tibro musikskola

Verjin och Kalle går sista året på Fågelviksgymnasiet. De är elever på Tibro Musikskola och har båda medverkat i åtskilliga konserter och projekt som musikskolan haft.

Motiveringarna från Rotary lyder:

”Verjin Ayuazian spelar fiol med stort engagemang och känslomässig lyhördhet. Hon började på Tibro Musikskola när hon kom till Tibro från krigets Syrien. Hon är med i gruppen Mixtur och har medverkat vid åtskilliga av musikskolans konserter och projekt. Verjin Ayuazian har ett brett musikaliskt kunnande och ställer alltid upp helhjärtat och spelar, samtidigt som hon själv hämtar kraft och styrka i musiken. Med sitt engagemang är hon en stor tillgång för Tibro Musikskola och en god förebild för både musikskolans yngre elever och andra ungdomar.”

”Kalle Bjurek är en driven elbasist med stor rytmisk förmåga. Han började spela elbas i årskurs 4 och har sedan dess haft en mycket god musikalisk utveckling på sitt instrument. Han är med i gruppen Mixtur. Han har spelat i Tibro Musikskolas orkester, i flera gitarrensembler samt medverkat i åtskilliga av musikskolans konserter och projekt. Kalle Bjurek har ett stort musikintresse och lägger mycket tid på både sitt eget musikutövande och på musikskolans verksamhet. Med sitt engagemang är han en stor tillgång för Tibro Musikskola och en god förebild för både musikskolans yngre elever och andra ungdomar.”

Från Bach till Clapton med Verjin och Kalle

Verjin och Kalle kommer att framföra musik av Johann Sebastian Bach, Menuet, och Eric Clapton,Tears in Heaven, i samband med stipendieutdelningen. Fiol och elbas är en något udda kombination men den klingar fint i händerna på dessa musikaliska, engagerade ungdomar. 

Tibro Kyrkefalla Rotaryklubbs kulturstipendium är på 2000 kronor.

Musikaliskt program 

I samband med stipendieutdelningen kommer Jenny Tapper, med musikerna Leif Åhlund och Jonas Forsell, att bjuda på ett musikaliskt program. Programmet kommer att vara varierat med låtar på svenska. Björn Berling kommer att medverka i en duett.

Sidansvarig: Christina Froh Publicerad: 2017-01-19 Skriv ut

Kontaktinformation

Towe Lindblom Kultursekreterare Skicka e-post till Towe Tel: 18257