E-böcker
att läsa eller lyssna på

Kvinna som lyssnar.

E-böcker att läsa eller lyssna på. Oavsett var du befinner dig - har du bara en dator/platta/mobil och en uppkoppling så kan du alltid hitta något att läsa. På Tibro bibliotek kan du alltid logga in och låna e-böcker och få dem levererade direkt till dig.

 

För dig som läst e-böcker tidigare!

Nyhet: Vi har en ny e-boksportal. För att kunna låna e-böcker måste du nu ha en PIN-kod. Kom in till oss på biblioteket så hjälper vi dig.

Vad den nya e-boksportalen innebär för dig kan du läsa mer om här:

Information om ny e-boksportal

E-böcker att läsa eller lyssna på. Oavsett var du befinner dig - har du bara en dator/platta/mobil och en uppkoppling så kan du alltid hitta något att läsa. På Tibro bibliotek kan du alltid logga in och låna e-böcker och få dem levererade direkt till dig. oavsett om du befinner dig hemma i sängen vid midnatt eller är på en semester i Australien. Vårt e-bibliotek är alltid öppet.

Vad är e-böcker?
E-böcker är filer, textfiler eller ljudfiler, som du laddar ner till din dator, handdator eller mobiltelefon. Antingen läser du dem på skärmen eller lyssnar på dem. Du söker upp boken, loggar in med ditt lånekort och hämtar boken. Sedan har du tillgång till den i 28 dagar. Efter lånetidens slut blir datafilen oläsbar, men du kan låna den igen på samma sätt om du behöver den under längre tid.

Ljudböcker
Nu kan du lyssna på ljudböcker i din smartphone och din surfplatta! För att kunna lyssna på ljudböckerna måste du vara uppkopplad mot internet. Det är för att böckerna är strömmande ljudböcker.

Du behöver en webbläsare i din mobil som klara flash för att kunna lyssna på ljudböcker, t ex Puffin Web Browser. Du kan enkelt ladda ner en i din app-shop på surfplattan eller smartphonen. Lånetiden är 28 dagar. Du loggar in med ditt lånekort för att låna boken.

Hur funkar det att läsa eller lyssna på e-böcker?
Första gången du läser eller lyssnar på e-böcker kan du behöva ladda ner ytterligare programvaror till din dator, handdator eller mobiltelefon. Länkar till dessa programvaror finns i e-boksdatabasen.

Sidansvarig: toli053101 Publicerad: 2017-09-05 Skriv ut

Kontaktinformation

Biblioteket, Lån och information Besöksadress: Gymnasiegatan 29 Tel: 0504-182 50 Skicka e-post till Biblioteket, Lån och information

Läs eller lyssna på e-böcker

Du hittar våra e-böcker antingen i vår katalog eller på vår e-boksportal Elib. I portalen kan du leta efter böcker i olika kategorier och på olika språk. Du får även en del boktips och kan hitta topplistor som ger dig inspiration. Portalen sköts gemensamt av flera bibliotek i Västra Götaland.

För att låna e-böcker måste du ha ett lånekort och en PIN-kod. Du är välkommen in till oss så hjälper vi dig med det.

Frågor och svar om e-böcker