BOK-OS 2014

Logga för BOK-OS på Tibro bibliotek

Under OS 2014 hade vi en trevlig liten läsutmaning för de hågade. Även om OS nu är över sedan länge finns det inga hinder för att pröva på ändå. Klarar du alla våra litterära OS-grenar? testa dig själv eller utmana en vän!

 

Under OS 2014 hade vi en trevlig liten läsutmaning för de hågade. Även om OS nu är över sedan länge finns det inga hinder för att pröva på ändå. Klarar du alla våra litterära OS-grenar? testa dig själv eller utmana en vän!

_________________________________________________________________________

Oavsett om du är hjärtligt trött på allt sportprat på TV och radio eller om du är helt engagerad i svenskarnas framfarter i backarna och på skridskor så är BOK-OS något för dig!

Under fem veckor kommer vi presentera fem olika läs-grenar - en för varje ring i OS-symbolen. Varje vecka visar vi läs-grenen i en utställning på biblioteket. Där har vi ett urval av böcker som du kan välja mellan. Självfallet kan du delta även med böcker hemifrån.

Även om du inte vill delta i hela OSet så hoppas vi att att du ändå kan hitta nya, spännande och inspirerande böcker att läsa. Välkommen till oss på biblioteket!

 

Läs-gren nr. 1.

LÄS EN RÖD BOK

Då det är alla hjärtans dag så vill vi fira det genom att låta den första läs-grenen influeras av det. Rött är kärlekns färg framför alla. Därför har vi valt att som första läs-gren ha "Läs en röd bok". Omslaget behöver inte vara helt genomrött. Det räcker om det förmedlar en känsla av rött. På er platser, färdiga och.... Läs!

 

Läs-gren nr. 2.

LÄS FJÄRDE BOKEN PÅ HYLLAN

Olympiska spelen handlar om att utmana sig själv. Om att sträcka sig mot nya mål. Därför har vi valt att låta utmaning nr. 2 handla om det. Vi har plockat ut fjärde boken på hyllor i biblioteket och skyltar med dem. Det blev en spännande och salig blanding! Böcker du aldrig tänkt på. Böcker som utmanar dig. Böcker som tar dig till helt nya och oväntade platser.
Vill du välja en bok hemma  på dina egna hyllor så gör det. Glöm bara inte - fjärde boken på varje hylla. Inga andra.
På er platser, färdiga och.... Läs! 

 

Läs-gren nr. 3

LÄS EN LITEN BOK
Ofta tänker vi på stora tjocka tegelstenar som läsutmaningar. Mastodontverken en ska ta sig igenom. Därför fokuserar vi denna gång på de små böckerna. De söta pärlorna.
Läs en bok som är mindre än 18x18x18 cm.
Vill du välja en bok hemma på dina egna hyllor så gör det. Glöm bara inte 18x18x18 cm. Inga andra.
På er platser, färdiga och... Läs!

 

Läs-gren nr. 4

LÄS EN BOK FRÅN ”DOWN UNDER”
Visserligen går vi mot vår och sommar med stormsteg, men vi kan ändå öka känslan av sommar än mer. När vi har det kallt, var är det då varmt? Jo, på andra sidan ekvatorn! Läs en bok av en författare som är från ”Down Under”. Vår tolkning av ”Down Under” är söder om ekvatorn. Vill du välja en bok hemma på dina egna hyllor så gör det. Glöm bara inte att det ska vara en bok av en författare från södra halvklotet. Inga andra. På er platser, färdiga och... Läs!

 

Läs-gren nr. 5

LÄS EN PARALYMPISK BOK
Vi ska inte glömma Paralympics, det som ofta kallas handikapp-OS, där Sverige är ett framgångsrikt land. Läs en bok som handlar om människor med funktionsnedsättningar eller som är skriven av en författare med en funktionsnedsättning. Vill du välja en bok hemma på dina egna hyllor så gör det. Glöm bara inte att det ska vara en Paralympisk bok. Inga andra. På er platser, färdiga och... Läs!

Sidansvarig: Rebecca Levander Publicerad: 2015-06-02 Skriv ut

Kontaktinformation

Biblioteket, Lån och information Besöksadress: Gymnasiegatan 29 Tel: 0504-182 50 Skicka e-post till Biblioteket, Lån och information

Annacarin Karlsson Bibliotekarie Skicka e-post till Annacarin Tel: 18253