Konsert i Kyrkefalla kyrka, Föklädd gud.

Konsert i Kyrkefalla kyrka. Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson och A tale of a grail; svit för kör, solist och orkester av Mauricio de Carvalho. Hjo kyrkokör och Kyrkefalla kyrkokör, och solister. Solister i Förklädd Gud är Gunilla Widén och Björn Berling. Komminister Anna Berggren reciterar. Orkester med musiker från Skaraborg och övriga riket. Konsertmästare Staffan Schein. Dirigenter Emma Stjernberg och Jenny de Carvalho.

Konserten tar ca 2 timmar inklusive paus med förfriskningar.

A Tale of a Grail:

”Quem conta um conto aumenta um ponto”

Med det portugisiska uttrycket menas att varje gång någon berättar en historia så ändras den lite. Så kommer även vår historia om den heliga Gralen att ha några nya detaljer. Legendens andemening kvarstår: sökandet efter heliga föremål symboliserar vårt inre sökande efter livets mening.

Innehållet är taget ur den traditionella legenden om Gralen i historien om kung Arthur. Även verser ur en dikt av Alfred Lord Tennysson, skriven 1834 samt en hymn av Henry Francis Lyte från 1847.

Musiken är skriven 2016 av Mauricio de Carvalho, för orkester och kör. I samma program får vi höra det kända verket Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson, en lyrisk svit för sopran och barytonsolist, recitation, blandad kör och orkester och skrivet 1946 till text av Hjalmar Gullberg.

Konserten är ett samarbete med Hjo församling och framförs även i Hjo kyrka lördag 20 maj kl.18.00

 

 

 

 

När: 2017-05-21 kl. 18:00

Kontaktinformation

Box 267
543 23  Tibro
46-0504-43915
Skyddad adress
www.svenskakyrkan.se/tibro

« Tillbaka till kalendern
Sidansvarig: Publicerad: 2017-03-30 Skriv ut

Länkar till andra webbplatser