Framtidens förening

Under våren 2016 inleds ett projekt tillsammans med Västergötlands idrottsförbund i Tibro kommun där syftet är att minska utanförskap och öka mångfalden i föreningslivet i kommunen.

Projektet riktar sig till nyanlända och föreningar av alla typer i Tibro. Keith Alvarsson som är projektledare, kommer att finnas i Sporthallens vaktmästarkontor vissa dagar, men också en del kvällar.

Det finns både möjlighet för din förening att få administrativ hjälp och ett ekonomiskt bidrag. Ni kanske exempelvis vill arrangera en ”prova på aktivitet”, eller liknande?

Har din förening funderingar på vad ni kan göra, och vilken hjälp som finns, så går det att nå Keith på telefon 010-476 41 17. Alla typer av föreningar kan anmäla sitt intresse!

Ett exempel på prova på-projekt för nyanlända och invandrare

”Sports for you”, är ett exempel på ”prova-på-idrottsprojekt” som riktar sig till nyanlända svenskar och invandrare. Det drivs av Västergötlands idrottsförbund och lokala idrottsföreningar.

I Tibro är det bland annat Tibro AIK FK som har en förberedande fotbollsträning. Deras syfte är att ”skola” in killar och tjejer i Tibroklubbarnas ordinarie verksamhet. De träningarna riktar sig främst till de som är 10 år och uppåt.

Om du är intresserad att vara med hos just Tibro AIK FK, eller vill vara med som ledare, så kan du gå in på Tibro AIK:s hemsida och titta på laget som kallas Iuventus.

Kontakta Keith om du vill börja idrotta eller göra något annat kul

Vill du börja idrotta eller tycker att det skulle vara kul med något annat meningsfyllt på fritiden? Då kan Keith svara på alla dina frågor om hur man gör för att förverkliga sin önskan.

Sidansvarig: Charlotte Jernbom Publicerad: 2016-04-20 Skriv ut

Kontaktinformation

Keith Alvarsson Projektledare Skicka e-post till Keith Tel: 010-476 41 17

Länkar till andra webbplatser