SFI, Svenska för invandrare

Att lära sig svenska är kanske den viktigaste "nyckeln" som du behöver för att etablera dig och bli en del av svenska samhället. Språkinlärning på SFI utgör endast en del, det är många andra delar som är lika viktiga.

SFI vänder sig till dig som är invandrare och har annat modersmål än svenska. På SFI får du grundläggande kunskaper i det svenska språket.

Du får studera på SFI om du inte har grundläggande kunskaper i svenska och är folkbokförd i Tibro kommun.

Efter att du blivit anmäld kommer du kallas till ett intervjusamtal där din studiebakgrund kartläggs för att avgöra vilken studieväg som passar just dig. När det närmar sig startdags blir du kallad med information om tid och plats. 

Studieväg och kurs

SFI är indelat i tre studievägar (1-3). Studieväg 1 är till för dig med ingen eller kort skolgång, studieväg 2 för dig med grundskolebakgrund och studieväg 3 för dig med avklarade högskole-/universitetsstudier.

På SFI finns fyra kurser (A-D). Studieväg 1 börjar med kurs A, studieväg 2 börjar med kurs B och studieväg 3 börjar med kurs C. Alla elever ges möjlighet att läsa samtliga kurser, oavsett studieväg.

Undervisning sker 15 timmar per vecka i samtliga kurser.

Kvällskurs erbjuds en gång i veckan, på torsdagar kl. 18-21. 

Hitta till SFI

Vi finns i Fågelviksgymnasiets lokaler med ingång vid Lärcenter. Ta andra korridoren till vänster och följ skyltarna till vårt personalrum om du vill besöka oss!

Kontakta oss

Expedition: 0504-18222

Personalrum: 0504-18381

Rektor: 0504-18223

E-post: vuxenutbildning @ tibro.se

Tips och råd för dig som vill lära dig svenska snabbare 

Sidansvarig: Kristian Lagerström Publicerad: 2016-11-10 Skriv ut

Kontaktinformation

Expedition Vuxenutbildning Skicka e-post till Expedition Tel: 18222

Lärarrum SFI Tel: 0504-18381

Ann-Helen Alexandersson Rektor Skicka e-post till Ann-Helen Tel: 18223